sovit som en kung

dom senaste 2 nätterna, eller ja typ iaf. natten till igår så somnade Max kvart över 8 och jag typ halv 10 och så fick jag väcka honom kl 8 på morgonen när vi skulle till dagis :P igår kväll somnade han halv 8 och jag somnade vid halv 10 ungefär och så gick vi upp halv 6 imorse, men har man somnat så tidigt är det inga problem :) och det bästa utav allt, INGEN hosta på två nätter, så skönt för min prins att slippa det där! själv har jag vaknat några gånger under nätterna för att kika till honom om han lever :S och det gör han ;D nej nu ska vi ta oss ner i tvättstugan faktiskt så kanske vi hörs sen :)



Puss / Happyface :)

herrans makaroner! redan v29 :O


Beräknat förlossningsdatum:
2009-08-16

Barnet blev till omkring: 2008-11-23

Du är i vecka: 29

Du är i månad: 7

Antal graviditetsveckor och dagar: 28 veckor 1 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 83


Barnet:

37 cm och ca 1.2 kg. Barnet kissar och dricker 0.5 liter fostervatten varje dag. Dess huvud är stort i förhållande till resten av kroppen och det är fortfarande magert utan underhudsfett. Än kan det fritt ändra läge och slå kullerbyttor i mammas mage. Det är vanligt att barnet vid den här tiden sparkar mycket men en del barn är mer stillsamma än andra. Om du är stressad eller upprörd reagerar barnet troligen på de stresshormoner som frigörs och cirkulerar över till barnet via moderkakan. Prova att lugna barnet genom att ta några lugnande andetag och slappna av. Prata lugnande, stryk över magen och rör dig mjukt så kommer de flesta barn till ro igen. Precis som efter födelsen.


Mamman:

Det är högst individuellt hur stor mage du har. Även om måttet på tillväxtkurvan ligger högt så behöver ditt barn absolut inte vara särskilt stort. Det växande barnet blir allt mer utrymmeskrävande och pressar dina inre organ åt sidan. Livmodern trycker nedåt mot de stora blodkärlen. En del kvinnor får synligare, mer markerade blodkärl på benen och i ljumskarna. Hos en del gravida uppstår åderbråck eller hemorrojder. Stora åderbråck försvinner inte av sig själv. Det går i så fall att operera men inte förrän det har gått några månader efter förlossningen. Några blir bara mer svullna i benen och i fötterna när vätska från de överbelastade blodkärlen tränger ut i vävnaderna. Är det besvärligt kan det hjälpa att sitta en stund med benen i högläge. På Apoteket finns särskilda stödstrumpor att köpa. De underlättar återflödet av blod från fötterna och uppåt.


ja fybubblan!

mammsen va här med bord och stolar hon hade köpt till Max förut :) sen åkte vi till Willys och handlade så nu finns det mat så det både räcker och blir över! och så pratade jag med fastighetsägaren förut också, han skulle fixa nån saneringsfirma idag så dom får kolla vad som finns i lägenheten och jag hoppas tamejtusan att dom kommer och ordnar det idag så man vet! busen somnade till 5-10 minuter i bilen på väg hem från affären och nu vill han absolut inte sova pga idiotmänniskor som springer upp och ner i trappen, gapar, skriker och slår, IDIOTER! men men, han får ligga i sängen i hopp om att han somnar så småningom, tröttfisen <3 senare vet jag banne mig inte vad som händer? ut i det fina vädret, då blåsten skulle kunna lägga sig, ska vi iaf. kanske ner och kolla efter ett par sandalaktiga skor till Max? det behövs kan jag säga, han blir ju toksvettig av sina skor :S han fick nya skor igår av sin morfar som han hade köpt på finlandsbåten när han åkte dit, ett par Mumin jympadojjor med såna där blink blink i sulan :) nej nu ska jag försöka få min bus att sova och sen sura över idioterna som gapar och härjar i trappen, något irriterande! sen kanske försöka vila lite? hörs sen!



Puss / happy-sadface!


ge mig en blund?

fyfan det märks att vi är hemma igen, Max har hostat HELA natten och varit vaken snudd på hela natten, kanske inte lika kul. han kan ju faktiskt inte rå för det, det är ju den här äckelpäckel skabblägenheten som gör honom så sjuk att han hostar tills han tappar luften och spyr! så vi har varit helt vakna sen kl 4 imorse, yeey.. NOT! men men, har försökt få honom att somna om tusen gånger men icke. och så blir han sådär superduper hyperaktiv bara för han är så trött och inte kan hålla sig lugn för då kanske han somnar. jag har ju iaf fått sova två timmar och man kanske ska vara glad för det lilla? jag ska ta mig iväg till en telefon och ringa fastighetsägarjäveln och det kommer nog inte bli ett så himla trevligt samtal på grund av ingen sömn och irritation! så jävla kul, nu blir det flytt hem till mormor IGEN, inget internet så ha ett bra liv, vi hörs väl när jag fått ny lägenhet!

ojsan!

sorry for no update :/ men igår så åkte jag, Max och min kära mor till våran lägenhet och städade för fulla muggar! sen när hon skjutsade hem oss igen (till mormor) så tog hon med sig datan för mina systrar ville ha den och jag hade ju inget internet på min data där :( men så bestämde vi oss (jag, bus och Bea) för att åka tillbaka till lägenheten och försöka få upp lite skit på vinden, städa Max rum och så :) så vi kom tillbaka hit igår kväll igen hihi, Bea åkte vid elva taget och jag fortsatte, glömde helt bort klockan så somnade väl runt 3 :O vaknade igen vid 5 och va upp en sväng, somnade sen om så gick vi upp strax efter halv 7 idag och började igen :P jävla städnoja man kan få ibland sådär, men det gör ju inget :D så har bytt sista gardinerna idag, putsat lite fönster, diskat, torkat av överallt, sköljt alla blommor (plastblommor), dammsugit, skura golvet, pilla lite med skötbordet vi skruva ihop igår, gjort rent alla Max leksaker, tvättar, jaa och massa mer, ska det va så ska det ;D nej usch nej nu tror jag att bus äntligen har somnat så jag ska springa ner i tvättstugan och byta maskinerna och sen ta mig nåt enkelt att äta, vi ska laga mat när bus vaknar sen! sen kanske det blir en liten middagslur? sen jäklar ska vi ner till stan faktiskt och kolla efter en ram till Max fina teckning som jag fick som har gjort på dagis :) får se vad som hittas! nehe, ordna det jag ska och fixa till tavlorna jag spika upp igår också ser jag ;P


Puss / Happyface :)

usch, fy och blä!

ja man kan väl inte mer än att svära just nu? jodå, men trötter är jag! det va en viss liten herre som absolut inte ville sova inatt! varför har jag ingen aning om, eller joo kanske, han är och kör i munnen hela tiden och har känt att det händer en del där inne så kanske fler stora tänder längst bak som är på väg upp nu, usch! stackare :( så vi har varit halvt om halvt vakna sen kl 4 imorse, ooh härligt! gick upp vid 7 och åt frukost och så har vi städat lite också. vi skulle egentligen hem till våran lägenhet och storstäda där så man kanske kan få flytta tillbaka nu men det finns absolut inga krafter till det idag, så det tar vi imorgon. både jag & bus är toktrötta så vi ska nog bara slappa järnet idag, får man hoppas på iaf. kanske blir en liten sen eftermiddagspromenad sen framåt kvällningen om vädret tillåter vill säga, lite luft måste man ju få hur trött man än är :) nej nu börjar min kropp att känna sig satans irriterad så ska kila härifrån, men vi hörs sen!



Puss / Happyface :)

sovdags?

njaa kanske inte just nu men fasen inte långt kvar kan jag säga, fybubblan vad jag är trött! kan ju kanske bero på att jag inte sov inatt ju! ja iaf så kom Bea & Wiggo förut, dom små liven sprang omkring här hemma ett tag sen så gick vi ut, vi mötte Sonny, Moa och Timmy och traska ner till stan, tog en glass vid runda kiosken, Lina som jobbade, alltid lika kul ;D barnen åt varsin piggelin och alla tre såg ut som grisar efter :P så gick vi till Nyfors skolan så ungarna fick leka av sig, Max åkte rutschkana (stavning?) med Sonny, Timmy och Bea och han älskade det :P Wiggo blev rädd när han skulle åka och Moa ville inte :P men kul hade vi iaf, bara jävlans jobbigt för mig nu med smärta och fet mage att springa efter busen, fyfasen, men det blir bättre sen när lillen i magen kommit ut och foglossningen är borta, då ska det springas av :D sen så gick vi mot Bea, hon skulle åka och alla gick hem till sitt. när jag och bus kom hem så lagade vi mat, det blev smarriga hemmagjorda pannbiffar idag med potatis, gräddsås och lingonsylt, ÄLSKAR´T! sen har det busats lite och så och så la jag bus vid strax efter halv 8 och tänka sig att han somnade direkt :O han va väl trött efter dagens bus och allt korvätande :P ja jag ska kolla lite på tv nu sen ska jag banne mig sova tidigt idag! fy skäms på mig själv om jag sitter vaken! men lägger jag mig nu så kommer jag vakna om ett par, 3 timmar och vara jättepigg sen och det är inge bra! nej, ska kasta upp lite bilder vi tog nu innan han la sig sen hörs vi nog imorn ;D









Puss / Happyface :)

storm?

nej inte riktigt, men nästan! vi vaknade för en alldeles liten stund sen och har precis ätit lite mellis, det blev flingor och banan idag, som vi strunta i till frukosten :P och såklart, TOARULLE till efterrätt haha! nejmen Max fick tag i en tom toarulle och han tycker dom är så himla roliga så jag tänkte, varför inte? men bara det att han käkat upp typ halva nu :S fast det ligger på spottloskor med kartong i lite här och där,  knasboll :P vi väntar på att Bea och Wiggo ska komma, dom kommer om en liten stund. vi ska väl ut och vandra en sväng om himlen spricker upp lite till och så blåser det satan ute, men det kanske är skönt ändå, har ju inte varit ute idag än :S jaja, vi får se vart vi hamnar, bus pratar iaf med bilarna nu här nere på gatan och jag ska ta och göra mig iordning lite, eller ja, det som ska fixas går inte att fixa utan operation men man kan ju alltid försöka iaf :D vi hörs later fellows!


Puss / Happyface :)

nybadad

och gud så hemskt det är att bada när man är trött :P





älskade trollunge <3

"morgonmellis"?

Godmorgon! busen ville inte riktigt äta upp sin frukost imorse så han va lite msåhungrig nu och han som ÄLSKAR hotdogs fick en korv och två skivor gurka ;) TJOPP sa det så va det borta, sen europas värsta rap sen va vi glada igen :) vi gjorde mumsfrukost idag, gott fullkornsbröd, leverpastej, gurka, yoghurt, fruktsoppa och o´boy, magen tacka så mycket för det, men skippade mina Kellogs special K idag, tar dom senare när jag köpt banan, annars äre ju inge gott (a) sen så har vi städat, städat och återigen städat nu på morgonen, Max åkte med på dammsugaren när jag dammsög, han älskar´t haha, tokunge :) jag själv sov som en kratta inatt så jag ska passa på att sova lite middag när bus sover sen, LOVELY! idag ska vi göra en del och träffa en del folk, vi ska träffa Bea & Wiggo så ungarna får jaga av sig lite på varandra dom galenpannorna och kanske träffar vi på Sonny & Moa också om dom skulle med och kanske till och med Timmy också! sen ska jag träffa Sarah om hon kommer ihåg :P och två till, men det har inte vissa folk med att göra så det är vi tysta om! tog lite kort på busen när han åt korv hihi, som vanligt fick han syn på mina brillor på bordet och skulle posa musten ur sig ;) kastar väl upp lite bilder nu så hörs vi senare för nu ska här sjungas, dansas och badas ;D! OCH OM DET ÄR NÅGON SOM KAN DET HÄR MED BLOGGDESIGN, SNÄLLA HÖR AV ER!









Puss / Happyface :)

I´m smiling..

..and I´m fucking happy!! så jävla glad så jag sitter här i min ensamhet och skrattar, LOVELY! ingen jävla skam eller ångest över att jag "sårat" en viss person eller träffat folk den inte vill jag ska träffa, så fucking underbart! haha kan inte göra mer än att skratta åt saken :D som min mamma säger, motgångar gör en starkare, HELL YEAH! du hade mig på botten, under botten! men jag tog mig upp, folk hjälpte mig att samla krafter och jag tog mig upp, vi finns inte i ditt liv, du finns inte i vårat! du själv som valde det, inte jag, så hoppas du mår bra över ditt val, nu är det för sent ;) DU gjorde bort dig totalt!


Puss / Happyface ;)

Godmorgon :)

eller godmiddag :) har precis kommit hem från Willys, mamma kom och hämtade oss imorse så skjutsade vi Max till dagis sen åkte vi och handla lite :) nu ska jag alldeles strax ta mig ner mot stan faktiskt, kika lite sen till barnens hus och köpa en ny flaska till Max eftersom det är så himla kul att bita sönder napparna :S haha, jaa han är ju som han är den där parveln ;D undra om man kanske skulle ta bussen? jag är för slö för att gå just nu :P ja, jo det blir nog så! ska hämta busen från dagis kl 2, så ska vi nog förbi Kattis och Tilda och leka lite så vi hörs senare :)





Puss / Happyface :)

svar på tal?

Linnea: Skulle du kunna berätta lite hur det känns att vara ensamstående mamma till snart två små underbaringar? Jag tycker du är en extremt stark människa och en förebild för alla mammor, blivande, unga som äldre. Du verkar göra ett superjobb och lilla max är bara sååå söt :). Jag är också gravid,men bara i vecka 10+1 än så länge, men jag har så svårt att få i mig näringsrik mat nu pga av illamående av just detta, grönsaker är inte ens att tänka på. Har du också varit med om det och har du några cravings? Jag äter citroner och är ständigt sugen på salt :P Lycka till!




Hej Linnea :) Tack för den fina kommentaren, den värmde verkligen :) Alltså ja, hur ska man börja? Max är jag ju helt ensam med, han har ingen pappa alls, eller jo han har ju en men pappa vette tusan om man kan kalla honom, mer som en fis i rymden, han bryr sig inte om Max alls så han och jag har varit ensamma redan från början av graviditeten :) Och vi har klarat oss finfint, men lite stöd från nära och kära, speciellt mamma och pappa! Den kommande lilla prinsen har en pappa, han är med och så men vi, ja hur ska man säga, vi är inte tillsammans och bor inte tillsammans men vi kan träffas och umgås ibland och han kommer förhoppningsvis att finnas där resten av tiden också :)
Alltså ja, jag mådde också väldigt illa i början, det va så jag kom på att jag va gravid, båda gångerna :) Med Max fick jag värsta frukt och grösaksnojjan och nu under den här graviditeten har jag väl stoppat i mig det som fallit mig i smak, ingen speciell grej jag fastnat för sådär, mer det jag är sugen på just för tillfället. Men då är iaf mitt tips till dig att försöka äta det du får i dig, och mår du illa så drick ett glas vatten och lägg dig och vila, det fick/får jag göra, jag försökte sen lära mig att "vänja mig" vid sånt jag inte klarade av, bla vissa frukter och grönsaker, men eftersom rekomenderat frukt och grönt intag är ca 500g/dag så måste man :) En graviditet är inte alltid en dans på rosor ;P Men lycka till med allt och hoppas det blir bättre, det brukar det iaf bli :) Och om du bloggar så skriv gärna en adress, skulle vara kul att läsa om andras graviditeter också :)

Bebis v 28 - 89 dagar kvar!

Beräknat förlossningsdatum: 2009-08-16

Barnet blev till omkring: 2008-11-23

Du är i vecka: 28

Du är i månad: 6

Antal graviditetsveckor och dagar: 27 veckor 2 dagar

Antal dagar kvar till förlossningen: 89



Jaa, men det känns tamejtusan som jag ska föda på fredag, jag driver inte! Sån satans ryggvärk och tokungen i magen bara flyger omkring, magen studsar åt alla håll och kanter! Gör ju nästan lite ont ibland :S Men men, det är väl den satans foglossningen som är igång och surrar på extra mycket nu :/ Bara leva med det och se glad ut! Oh se där ja! En liten rumpa som peta ut en meter från magen :D Ovanligt! Har kommit underfund med att det kanske är dags att införskaffa sig en säng till den lilla och lite grejer till skötbordet och allt? Har ju bara lite kläder och inget mer :S Alltså jag har ju allt efter Max, men jag mena mest allt med nappar, nappflaskor, blöjor mm, amningsgrejer, ja you name it! Får ta lite pö om pö nu dom sista månaderna och hoppas på att man hinner klart, blir ju svindyrt att köpa allt på en gång :/ Nej nu när min stora prins sover så ska jag ta mig härifrån och faktiskt kasta mig på soffan i hopp om att somna tidigt och få sova ordentligt inatt! Wish me luck ;D





Puss / Happyface :)


Americas next top models ;)



haha jaa, här är vi :) busarna och vi "vuxna" har precis ätit tacos, SMARRIGT! nu springer dom och jagar varandra som tokar i hela lägenheten ;P vi ska väl leka lite till sen kommer nog båda busarna sova gott inatt kan jag tänka mig efter den här joggingrundan dom haft :P men vi hörs senare, nu ska vi leka igen ;D

Puss / Happyface :)

Sådärja :)

Nu så har vi skaffat oss en ny blogg :) Tyckte det va dags för det, IGEN! Nejmen nu är jag ju faktiskt inte bara Max mamma, utan Max och bebis i magens mamma :) Så det blev en helt ny blogg, ny start, ist för att hålla på och krångla till dom gamla :) Ni som kanske inte alls vet vem jag är utan hitta hit nu av nån konstig anledning så är jag Bella, 19 år men fyller 20 i november. Blev mamma till min lilla prins Max den 1a december 2007, han kom på beräknat datum och vägde hela 3745g och va 51cm lång, lovely! Väntar nu på att nästa lilla kille ska komma som är beräknad den 16e augusti :) Jag vill också säga redan nu att DU som har idiotiska kommentarer om hur patetiskt mitt liv är för att jag är 19 år och snart har två barn och allt, tyst! Bara låt mig vara och sköt ditt eget, jag orkar inte med era dumma kommentarer för jag vet precis vad folk tycker och tänker, men jag bryr mig inte! It´s my life and I go my own way, don´t give a fuck about what you others think! Men men, ja vi bor i en trea i Eskilstuna på Östermalm, men letar galet mycket efter en ny lägenhet nu! Får inte plats med syskonvagn i porten, kommer inte ens in genom dörren, PANIK! så om nån har en stor trea med vettig port eller en härlig 4a så säg till ;D Nej jag vet inte, tycker inte om att skriva så mycket om mig själv, så fråga istället om du har nåt du undrar över :)


Just nu är Max på dagis :) han började gråta lite när jag lämnade honom idag :( men det gick över när jag gick :) ska hämta honom kl 2 igen, men tänkte att jag kanske skulle ta och hinna vila lite innan, galningen i magen hade race hela natten, och tro mig, HELA natten! somnade väl runt 12 snåret nångång och vaknade 5 gånger innan klockan hann slå 7 då jag vaknade av att Max störtgrina, mardrömmar! så upp 20 i 7 och gosa :) morgongos slår aldrig fel :D sen kom mamma hit, vi var hundvakt åt hennes vovve inatt för hon jobbade och ingen annan var hemma. Så hon kom hit efter jobbet och så åt vi frukost tillsammans sen åkte vi med henne och hunden till Balsta och sprang omkring med alla hundar :) Max tycker det är skitkul att leka av sig innan dagis :D Han fick till och med sitta på en sån där jättestor gräsklippare som dom klipper fotbollsplaner med, men det va lite läskigt när han satt där, det lät ganska så högt så vi hoppade ner och åkte till dagis istället :) Sen skjutsade mamma hem mig och nu sitter jag här, lyssnar på musik, just nu Block 44 - Samma blod men vem är du? Jag älskar den låten! Pass på det nu, för nu vill jag veta om det är någon som kan hjälpa mig med en bloggdesign? Skulle vara underbart! Nu ska jag kasta mig på soffan och vila lite :)


Puss / Happyface :)


RSS 2.0